About Me

My photo
Born, and raised in Norway. Spent my childhood years way up north - of the arctic cirkle. Now, og my "older" years, I've moved down south to a better climate.

Tuesday, June 15, 2010

Datalagringsdirektivet

Større feilsatsing fra løvebakken skal du lete lengre etter, borsett fra EU-satsingen da.
Og at ledere i PST og andre etater går ut og faktisk mener at dette direktivet har noe for seg i det hele tatt, beviser bare deres inkompetanse.
For en som vil omgå dette direktivet, er det en enkel sak, som da tilhengerene av direktivet ikke vil skal komme ut. Jeg prøvde å forklare dette på bloggen til Helga Pedersen i AP, men den kommentaren lå under moderasjon, helt til den ble slettet.

La oss se litt på dette direktivet, og hvordan det kan omgås - samt hvilken informasjon som blir lagret som definitivt IKKE burde være der.

Mobil:
Her trenger du ikke annet enn en smartphone, så går du klar. Men du kan også kjøpe deg et kontantkort i Tysklad, og vips du er utenfor direktivet...
Men på en smartphone, med Symbian, Android eller Windows Mobile, så kan du enkelt finne deg kryperings applikasjoner som da lar deg kryptere all trafikk ut av telefonen med 128/256/512 bits kryptering. Det finnes applikasjoner som tillater mer enn 512 biters kryptering, men...
Tiden det da tar for å få dekryptert det som går av trafikk vil da være ubrukelig i etterkant, siden dekrypteringen tar alt for lang tid.

Data:
Her har du fler muligheter til å snike deg under radaren.
Offentlige medier som; Facebook, Twitter, Gmail, Yahoo Mail osv er utenfor direktivet uansett. Rett og slett for at dette går på servere utenfor Norge. Og når vi da ser på e-post, så er det kun .no domener som blir omfattet.
Andre muligheter for å omgå direktivet er; terminal server access, proxy server access og direkte linjer utenfor Norge. I disse tilfellene kan da bare "storebror" se at du er tilkoblet en server, men har ingen mulighet til å se hva som trafikkeres. Da fordi du sitter med en tunell til en annen maskin.

Så kan vi se litt på hva lagringen vil ta med seg, og ulemper med det.
All mobil og datatrafikk i kongeriket blir lagret, da inkludert alt PST, Forsvaret og andre deler av justissektoren har via nettet.
Det vil si at mennesker som er under vitnebeskyttelse, og dermed har hemmelig adresse, både kan tappes og spores. Siden data som blir lagret omfatter sendere du er tilkoblet.
Da ligger også PST's ansatte som er, som det så fint heter i USA "under cover", blir logget.
Alt du da trenger er en passe god nerd, med linux som kan hacke seg inn i systemet - legge en trojaner e.l. så får de tilgang til all lagret data.

Derfor vil politiet/PST aldri greie å ta de som de virkelig jakter på, siden de vet hvordan de skal omgå direktivet.
Jo tidligere PST og andre deler av det politiske livet innser dette, jo bedre vil det være.

No comments:

Post a Comment